Integritetspolicy

Introduktion
Scotch & Soda respekterar alla användares integritet på våra webbplatser och appar. Vi använder dina personuppgifter för att se till så att dina beställningar hanteras så snabbt och enkelt som möjligt och att vissa delar av webbplatserna och apparna är bättre anpassade efter dina intressen. Den här policyn beskriver hur vi hanterar dina personuppgifter och din säkerhet online.

Policyn innehåller följande information:
1. Vilka vi är
2. Vilka uppgifter vi samlar in
3. Vad vi använder dina uppgifter till
4. Hur vi delar dina uppgifter
5. Rättsliga grunder för behandlingen av dina uppgifter
6. Dina uppgifter är säkra hos Scotch & Soda (säkerhet online)
7. Vi sparar inte dina personuppgifter längre än nödvändigt
8. Var dina uppgifter behandlas
9. Cookies och ”do not track”
10. Annonsering online
11. Datahanteringsplattform
12. Dina rättigheter
13. Reklamationer och klagomål
14. Ändringar av vår integritetspolicy
15. Minderårigas personuppgifter
16. Kontakta oss


1. Vilka vi är
Scotch & Soda E-commerce B.V. ansvarar för behandlingen av dina personuppgifter och innehar rollen som personuppgiftsansvarig.
Om du har frågor, synpunkter eller vill veta mer om hur dina personuppgifter behandlas, eller om du vill få åtkomst till, rätta eller radera dina personuppgifter, ber vi att du kontaktar oss på consumercare@scotch-soda.com. Du kan skriva till oss på: Scotch & Soda E-commerce B.V., Parellaan 76, 2132 WS, Hoofddorp, Nederländerna (märk brevet med ”department web store”).


2. Vilka uppgifter vi samlar in
Personuppgifter är uppgifter som kan användas för att identifiera dig som individ. Vi samlar in uppgifter på följande sätt:

  • Om du beställer via våra webbplatser eller appar samlar vi in namn, mejladress, faktura- och leveransadress för att slutföra och leverera din beställning. Vi erbjuder dig även möjligheten att spara dina kortuppgifter på ett krypterat och säkert sätt.
  • För att din shoppingupplevelse ska bli så bra som möjligt samlar vi in uppgifter om dina beställningar och din användning av våra tjänster. Vi använder uppgifterna för att personanpassa webbplatsen och appen och rekommendera produkter du kan vara intresserad av. Vi kan även använda uppgifterna för att identifiera mönster som kan användas för att optimera vår marknadsföring.
  • Om du skapar ett konto på en av våra webbplatser eller appar sparar vi dina personuppgifter på en säker server. Du uppmanas att fylla i namn, mejladress, faktura- och leveransadress samt lösenord när du beställer från oss. Vi lagrar din faktura- och leveransadress så att du inte behöver fylla i uppgifterna igen nästa gång du handlar.
  • Om du har lagt artiklar i din varukorg medan du varit inloggad på ett konto men inte har slutfört köpet, kan vi skicka ett mejl om att artiklarna fortfarande är tillgängliga. Därför kan vi samla in uppgifter om vilka artiklar som lagts i varukorgen.
  • De uppgifter och synpunkter vi samlar in om användningen av våra webbplatser och appar hjälper oss att utveckla och förbättra webbplatserna, apparna och relaterade tjänster.
  • Vi samlar in data om din köphistorik online och i butik samt ditt beteende på våra webbplatser, appar, CRM och medier samt mejldata i vår datahanteringsplattform (Salesforce DMP). Vi kan även lagra data från externa parter (inklusive data från leverantörer och sociala medier) på plattformen. Vi använder informationen för att analysera de insamlade uppgifterna, rikta oss till specifika målgrupper, matcha dina uppgifter med kunder som har liknande profiler, länka enheter du använder, visa riktade annonser och erbjudanden samt anpassa din onlineupplevelse.
  • Om du bokar tid för styling samlar vi in namn, mejladress, adress och telefonnummer (och möjligtvis din storlek och dina preferenser) för att boka ett personligt möte i en av våra butiker.
  • Om du vill skriva en recension kan du göra det i ditt eget namn eller anonymt. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera eller att ta bort recensioner.
  • Om du kontaktar vår kundtjänst samlar vi in namn och mejladress (och eventuellt ytterligare uppgifter du uppger) för att kunna besvara dina frågor och kommentarer eller erbjuda bättre service.
  • Vi informerar dig om nya produkter, specialerbjudanden och andra kampanjer via vårt nyhetsbrev. Om du inte längre vill få nyhetsbrevet kan du avsluta prenumerationen genom att trycka på knappen i mejlet eller skicka ett mejl till consumercare@scotch-soda.com.
  • Om du söker en tjänst hos Scotch & Soda via våra webbplatser eller appar samlar vi in namn, mejladress, telefonnummer, CV/personligt brev och foto.
  • Om du väljer att få kvittot digitalt när du handlar i någon av våra fysiska butiker kan vi samla in din mejladress och en översikt över de artiklar du köpte.


3. Vad vi använder dina uppgifter till

Vi samlar bara in och behandlar dina uppgifter för de syften som anges i föregående paragraf.

Vi inhämtar ditt medgivande innan vi använder dina personuppgifter för andra syften än de som anges ovan, om den vidare användningen inte är i överensstämmelse med det syfte för vilket personuppgifterna samlades in. Vi kommer att meddela dig, och om det behövs inhämta ditt medgivande, om det sker ändringar gällande användningen av dina personuppgifter.

Vi kan använda dina personuppgifter för automatiserat beslutsfattande, bland annat för att skapa profiler. Vi kan till exempel använda information om tidigare köp och navigering för att föreslå liknande produkter. Genom att inhämta ditt medgivande kan vi göra det både i annonser och på våra webbplatser och appar.


4. Hur vi delar dina uppgifter
Vi delar (eller säljer) inte dina personuppgifter till tredje parter, med undantag för det som anges i den här integritetspolicyn eller om du godkänt det. Vi kan dela dina personuppgifter med våra externa tjänsteleverantörer, bland annat men inte begränsat till:

Funktionalitet
  • Simplybook.it – när du bokar tid för styling.
  • Paazl – för att skapa etiketter till paket vi skickar ut till dig
  • Adyen – vår betalväxel
  • Salesforce – för att spara din kundprofil och skicka nyhetsbrev
  • ContactCare – för att svara på frågor till vår kundtjänst
  • Equinix – som värd för våra servrar
  • Highstreet Mobile Retail – plattform som värd för vår app
  • TrustedShops – för att be dig recensera våra tjänster

Analys
  • Hotjar – för att inhämta dina synpunkter om vår webbplats och optimera din upplevelse av webbplatsen
  • Google Optimize – för visuell A/B- och multivariat testning av webbplatsen för att optimera din upplevelse
  • Google Analytics – för att samla in och visa detaljerad statistik från vår webbplats. Syftet med tjänsten är att få en tydlig överblick över besöksflöde, trafikkällor och sidvisningar. Informationen hjälper oss att förbättra våra webbplatser och din shoppingupplevelse på våra webbplatser och appar.
  • Minubo – levererar omfattande rapporter och analyser som ger oss en snabb överblick över företagets resultat och skickar aviseringar gällande webbplatsens övergripande funktionalitet. Informationen gör det möjligt för oss att optimera din personliga upplevelse och vår kundkommunikation.

Marknadsföring
  • Conversant – för att visa personliga meddelanden och annonser
  • Salesforce – för att spara din kundprofil och skicka nyhetsbrev, riktade annonser och erbjudanden
  • Facebook – för att visa personliga meddelanden och annonser
  • Rakuten – för att visa produkter som är relevanta för dig
  • Awin – för att visa produkter som är relevanta för dig
  • Google Adwords – för att dela och visa relevanta produkter på Googles plattformar

Sådana tjänsteleverantörer har tillgång till en del av eller alla dina personuppgifter beroende på vad som krävs för de syften som beskrivs ovan, och kan använda cookies (enligt ovan) eller andra teknologier för automatisk datainsamling på uppdrag av oss. Tjänsteleverantörerna omfattas av avtalsmässiga begränsningar gällande behandlingen av dina personuppgifter.

Vi förbehåller oss rätten att avslöja dina personuppgifter för statliga myndigheter eller tredje parter i den utsträckning vi anser det nödvändigt för att uppfylla våra juridiska skyldigheter eller för att skydda din eller andras rättigheter, egendom och säkerhet.

Observera att användningen av funktioner som tillhandahålls på vår webbplats, till exempel Facebook Connect och relaterade funktioner, kan leda till att dina personuppgifter samlas in och lagras av oss eller andra. Vi kan inte kontrollera hur dina uppgifter samlas in, lagras, används och delas av externa webbplatser eller vem de lämnas ut till. Läs dina sociala mediers integritetspolicyer och granska dina inställningar för att försäkra dig om att du förstår och godkänner datadelningen.

Om du inte vill att vi ska dela dina personuppgifter med sociala medier bör du inte gå in på de sociala medierna. Du bör till exempel inte klicka på ”Gilla” på en produktsida.

Vi kan även dela dina personuppgifter med relevanta tredje parter i samband med omorganisation, företagsförvärv, försäljning, överlåtelse eller andra förändringar av hela eller delar av vårt företag, våra tillgångar eller våra aktier.


5. Rättsliga grunder för behandlingen av dina uppgifter
Medgivande
Genom att utföra följande åtgärder godkänner du att vi behandlar dina personuppgifter:

  • Skapa ett konto online
  • Boka tid för styling
  • Skriva en recension
  • Kontakta vår kundtjänst

Om du inte är kund hos oss än ber vi om ditt medgivande innan vi skickar nyhetsbrev.

Du har rätt att när som helst återkalla ditt medgivande. Om du återkallar ditt medgivande slutar vi behandla dina personuppgifter.

Uppfyllande av ett avtal
När du gör en beställning ingår du ett köpavtal med oss. För att kunna behandla och leverera din beställning behöver vi vissa personuppgifter så som namn, mejladress, faktura- och leveransadress.

Legitima intressen
Vi kan behandla dina personuppgifter för att uppnå våra legitima intressen, bortsett från när sådana intressen åsidosätts av dina intressen eller grundläggande rättigheter och friheter.
I syfte att uppfylla våra legitima affärsintressen kan vi behandla dina personuppgifter för att:

  • Personanpassa våra webbplatser och appar
  • Rekommendera produkter som kan vara av intresse för dig
  • Optimera vår marknadsföring
  • Utveckla och förbättra funktionaliteten hos våra webbplatser och appar


Om du inte vill få intressebaserade annonser från tredje parter kan du klicka på någon av följande länkar (beskrivs vidare i paragraf 9 nedan):
Du har även rätt att motsätta dig vårt sätt att behandla dina personuppgifter. Kontakta oss på consumercare@scotch-soda.com om du vill utöva rättigheten. Observera att om du gör det, så kan det begränsa våra möjligheter att behandla dina uppgifter till nytta för dig enligt det som beskrivs ovan.


6. Dina uppgifter är säkra hos Scotch & Soda (säkerhet online)
Scotch & Soda uppskattar ditt förtroende och åtar sig att skydda dina personuppgifter. Vi har implementerat rimliga säkerhetsåtgärder, som krypteringsteknologin Secure Socket Layer (SSL) och andra verktyg som skyddar de personuppgifter vi kan samla in via våra webbplatser och appar. Vi använder oss av flera metoder för att säkerställa att dina personuppgifter skyddas från obehörig åtkomst, olämplig användning eller utlämning, obehöriga ändringar, olaglig förstörelse eller förlust. Internet är dock ett öppet system, och Scotch & Soda kan inte garantera att de personuppgifter du skickar skyddas från obehörig åtkomst. Alla våra medarbetare som har tillgång till eller deltar i behandlingen av personuppgifter omfattas av avtalsmässiga sekretessregler och kommer att hålla personuppgifterna konfidentiella. Våra webbplatser och appar kan innehålla länkar till webbplatser som drivs av tredje parter. Sådana tredje parter kan samla in personuppgifter från besökarna på sina webbplatser. Scotch & Soda ansvarar inte för integriteten och innehållet på sådana externa webbplatser. Vi rekommenderar att du läser de externa webbplatsernas respektive integritetspolicy.


7. Vi sparar inte dina personuppgifter längre än nödvändigt
Orderinformation
När du beställer produkter från oss lagrar vi uppgifterna under minst sex år från slutet av innevarande räkenskapsår i enlighet med vår juridiska skyldighet att föra register av skattemässiga skäl.

Korrespondens och frågor
När du gör en förfrågan eller kontaktar oss via mejl eller vårt kontaktformulär sparar vi dina uppgifter så länge de behövs för att besvara och behandla din begäran och i ytterligare 24 månader innan vi raderar uppgifterna.

Mejlinglista
Vi sparar de uppgifter du använde för att registrera dig för vårt nyhetsbrev så länge du har en pågående prenumeration (dvs. så länge du inte avslutar prenumerationen) eller tills vi bestämmer oss för att sluta skicka nyhetsbrev, beroende på vilket som inträffar först.

I annat fall sparar vi bara dina uppgifter så länge de behövs, med hänsyn till följande:

  • Syftet med och användningen av dina uppgifter nu och i framtiden (t.ex. om det är nödvändigt att fortsätta lagra uppgifterna för att kunna uppfylla våra skyldigheter i enlighet med ett avtal med dig eller för att kontakta dig i framtiden)
  • Vi kan ha en juridisk skyldighet att fortsätta behandla dina uppgifter (t.ex. en lagstadgad skyldighet att föra register)
  • Vi kan ha en laglig grund för att fortsätta behandla dina uppgifter (t.ex. ditt medgivande)
  • Eventuell vedertagen branschpraxis gällande hur länge uppgifterna ska lagras


8. Var dina uppgifter behandlas
Dina personuppgifter behandlas inom Europeiska unionen. Scotch & Soda delar även en databas med våra samarbetsföretag i USA. När vi delar personuppgifter med våra samarbetsföretag i USA använder vi lämpliga säkerhetsåtgärder för att skydda dina uppgifter. Det innebär att vi följer EG:s standardavtalsklausuler eller ramverket EU-US Privacy Shield.


9. Cookies och ”do not track”
Vi använder cookies på våra webbplatser. Mer information om användningen av cookies och dina möjligheter att motsätta dig användningen av cookies finns i vår cookiepolicy.


10. Annonsering online
Scotch & Soda kan delta i intressebaserad annonsering. Som nämns ovan kan vi automatiskt samla in information om hur du navigerar på webbplatser, använder program och handlar i syfte att förbättra din kundupplevelse, förbättra vår kundtjänst och skicka kommunikationer och erbjudanden från oss eller andra. Syftet med intressebaserade annonser är att Scotch & Soda och dess annonspartner ska kunna visa annonser som är relevanta för dina intressen. Du kan begränsa vår och våra samarbetspartners möjlighet att samla in den sistnämnda typen av information. Klicka på någon av följande länkar för att tacka nej till intressebaserade annonser:
- www.networkadvertising.org
- www.aboutads.info
För att kunna tacka nej måste du ha aktiverat cookies i din webbläsare. Observera att du även fortsättningsvis kan se annonser på våra webbplatser och få kommunikationer från oss, men att annonserna och kommunikationerna inte beror på hur du navigerar och handlar. Som beskrivs ovan kan du även förhindra automatisk insamling av vissa data genom att inaktivera cookies i din webbläsare.


11. Datahanteringsplattform
Som förklaras ovan använder vi en datahanteringsplattform som gör det möjligt för oss att lagra dina data och komplettera dem med data från tredje parter. När du loggar in på våra webbplatser och appar kan vi koppla sådana data till ditt kund-ID. Våra datakällor förändras ständigt. Om du vill veta vilka källor vi använder just nu, kan du kontakta oss på den adress som anges under paragraf 1.
Till följd av att vi använder en datahanteringsplattform kan vi visa specifika (riktade) annonser på våra webbplatser och appar eller externa webbplatser och plattformar som Facebook, Instagram och Google. Datahanteringsplattformen gör det även möjligt för oss att skicka riktade mejl och personanpassa våra webbplatser och appar utifrån dina intressen.
Vi säljer inte data som samlas in via vår datahanteringsplattform till tredje parter. Salesforce behandlar endast uppgifterna på uppdrag av oss. Vi har ingått ett avtal för databehandling med Salesforce som innebär att de endast får behandla uppgifterna i datacenter inom EU.
Om du vill bli borttagen från datahanteringsplattformen kan du skicka en förfrågan till den adress som anges under paragraf 1. Om du vill inaktivera riktade kommunikationer från Salesforce kan du besöka den här webbplatsen för att inaktivera dem i din webbläsare.


12. Dina rättigheter
I enlighet med gällande dataskyddslagstiftning (General Data Protection Regulation, GDPR), har du bland annat rätt att:

  • Begära åtkomst till dina personuppgifter (åtkomst)
  • Begära ändring eller rättelse av dina personuppgifter (rättelse)
  • Begära radering av dina personuppgifter (radering/rätt att glömmas bort)
  • Begära att behandlingen av dina personuppgifter begränsas (begränsning)
  • Begära att dina uppgifter överförs till en annan personuppgiftsansvarig eller till dig själv om vi har behandlat dina uppgifter på grundval av ditt medgivande eller det avtal du ingått med oss (dataportabilitet)
  • Motsätta dig (vidare) behandling av dina personuppgifter om vi har behandlat dina uppgifter på grundval av våra legitima intressen (invändning)

Om du vill veta mer eller utöva dina rättigheter kan du kontakta oss på consumercare@scotch-soda.com.


13. Reklamationer och klagomål
Om vi har samlat in personuppgifter från dig på grundval av våra legitima intressen, kan du när som helst motsätta dig behandlingen av dina personuppgifter genom att kontakta oss på consumercare@scotch-soda.com. Vi kommer då att upphöra med behandlingen om vi inte har starka juridiska skäl för att göra det som åsidosätter ditt intresse att upphöra med behandlingen.
Om du inte godkänner vårt beslut gällande dina personuppgifter har du följande möjligheter:

  • Kontakta oss så att vi kan försöka lösa problemet tillsammans. Du hittar våra kontaktuppgifter nedan.
  • Skicka en reklamation till den nederländska tillsynsmyndigheten (Autoriteit Persoonsgegevens) på www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.
  • Be den nederländska tillsynsmyndigheten att medla för att lösa problemet.


14. Ändringar av policyn
Vår integritetspolicy kan ändras då och då för att återspegla ändringar i våra tjänster eller ändringar av tillämpliga integritetslagar. Vi begränsar inte dina rättigheter under den här integritetspolicyn utan ditt uttryckliga medgivande. Vi publicerar alla ändringar av vår integritetspolicy på den här sidan. Vi meddelar dig personligen, till exempel via mejl, om integritetspolicyn ändras i betydande utsträckning.


15. Minderårigas personuppgifter
Personer under 18 kan uppge sina personuppgifter till Scotch & Soda om de har ett skriftligt medgivande från en av sina föräldrar eller vårdnadshavare som har läst den här integritetspolicyn.


16. Kontakta oss
Scotch & Soda E-commerce B.V. ansvarar för behandlingen av dina personuppgifter och innehar rollen som registeransvarig. Om du har frågor, synpunkter eller vill veta mer om hur dina personuppgifter behandlas, eller om du vill få åtkomst till, rätta eller radera dina personuppgifter, ber vi att du kontaktar oss på consumercare@scotch-soda.com. Du kan skriva till oss på: Scotch & Soda E-commerce B.V., Parellaan 76, 2132 WS, Hoofddorp, Nederländerna (märk brevet med ”department web store”).